רכישת דירה מקבלן שונה בהרבה מובנים מרכישת דירה מיד שניה, אחד ההבדלים שרוכשים לא תמיד מודעים אליהם מתבטא במחיר הדירה תחת הסעיף – מדד תשומות בניה.
החלטנו לרכז במקום אחד את כל המידע הרלוונטי למדד תשומות הבניה ע"מ שלא תמצאו את עצמכם מול סעיף תקציבי שאתם לא מבינים. וכאשר תחליטו לקנות דירה חדשה תוכלו לבצע תכנון הפיננסי מדויק ויותר נכון עבורכם.
מדד תשומות הבנייה - מה זה בכלל?
מדד תשומות הבנייה הוא מדד המתעדכן בכל חודש ומשקף את השינויים בעלויות הבנייה של החודש הקודם.. המדד מורכב מ"סל" של חומרים ומוצרים, הובלה ושינוע, ציוד וכלי עבודה, שכירות ציוד ורכב, הוצאות כלליות כגון ביטוח, בדיקות, אחזקת משרדים ושכר עבודה של עובדים, מפעילי ציוד הנדסי ופיקוח שמשמשים את הקבלן בעת הבנייה. לדוגמא בטון, חול, צנרת חשמל ואינסטלציה, שכר עבודה לפועלים ומנהלים. שינויים בעלויות של המרכיבים נמדדים כל חודש ובאופן יחסי למשקלם בסל. המדד הוא למעשה שקלול של שינויי העלויות של כל המוצרים השונים בסל. השינוי בא לידי ביטוי באחוזים, ז"א השינוי היחסי ביחס לנתוני החודש הקודם.
מי קובע את מדד תשומות הבנייה?
סוקרים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בודקים מידי חודש את מחירי החומרים והשירותים הנדרשים לצורך בנייה באמצעות מדגם של סיטונאים ויצרנים. על פי סקירה זאת, מעודכנים עלויות המוצרים והשירותים המרכיבים את המדד ועלויות הבנייה מתעדכנות בהתאם.
פער המחירים, בין חודש מסוים לעומת החודש הקודם, מציג את השינוי במדד תשומות הבנייה באחוזים.. בסוף כל שנה ניתן לחשב את השינוי הכולל ולדעת בכמה אחוזים עלה מדד תשומות הבנייה באותה השנה. כלומר, עלות הבנייה בפועל הייתה גבוה (או נמוכה) ב – X אחוזים מהשנה הקודמת.